”Det roligaste är alla olika ämnen jag får sätta mig in i”

Asta Groth, junior consultant

Hur hamnade du på Paues Åberg?
– Jag pluggade i Uppsala, där jag tog en kandidatexamen i både ekonomi och statskunskap. Sedan har jag även varit engagerad inom politiken i väldigt många år, i princip sedan jag var 15. Det är jag fortfarande, då jag har en del nämnduppdrag i kommunfullmäktige i Nacka. Jag har också jobbat för Moderaterna i Bryssel och på ett företag där man kunde handla med aktier i onoterade bolag. Anledningen till att jag sökte mig till Paues Åberg var att jag ville få mixen av politik och näringsliv, som jag också har ett stort intresse för, och jag kände samtidigt att jag inte ville släppa politiken helt. Det här kändes som en plats där man kunde få båda, och det är inte lätt att hitta.

Kan du berätta mer om vad din roll på Paues Åberg innebär?
– I och med att jag är junior consultant är jag oftast biträdande projektledare i olika team, ofta tillsammans med en projektledare och en kundansvarig som är mer seniora. Som biträdande projektledare blir min roll ofta att hjälpa till med att bygga upp projektet. Det kan handla om research, som att kolla upp grejer, att förbereda presentationer – allt möjligt.

Vad är det bästa med ditt jobb?
– Det jag tycker är allra roligast är att jag får sätta mig in i väldigt många olika ämnen som är kopplade till våra kunder. På en väldigt kort tid får man veta och lära sig väldigt mycket om sådant som man kanske inte tangerat tidigare som relaterar till kunden – och helt plötsligt har man en väldig sakkunskap inom ämnet. Det tycker jag är väldigt häftigt och det som är allra roligast med att jobba här.

Hur tycker du att det är att jobba på Paues Åberg?
– Det är en härlig stämning här, folk är trevliga och glada, och det tycker jag är väldigt viktigt. Även om vissa projekt ibland kan vara tuffa så är det ingen som gräver ner sig i en grop och klagar – man stöttar och hjälper varandra på ett positivt och bra sätt. Sedan är vi också väldigt bra på att ha många och trevliga fikor, det är också en trevlig bonus!


Håll dig uppdaterad!

Skriv upp dig för att få vårt nyhetsbrev. Då får du också vårt kalendarium Politiska Dagar, med de viktigaste omvärldshändelserna.

facebook-paues-aberg
linkedin-icon-paues-aberg