Från idé till marknad – Bioartics VD om nycklarna till framgång

”Ett ljus på den svenska life-science himlen” är en av otaliga rubriker för BioArtic det senaste året.

BioArtic forskar inom neurodegenerativa sjukdomar och har flera projekt inom Alzheimers sjukdom, Parkinson och ALS. Bolaget har börsnoterats och genomgått en stor förändringsresa från att vara en akademisk organisation till att nu bygga en kommersiell organisation på nordisk nivå. Efter närmare två decenniers forskning nådde bolaget en viktig milstolpe i september 2022 när Bioartic och partnern Eisai kunde presentera positiva fas III-resultat gällande läkemedelskandidaten lecanemab. 

Vad är nycklarna till att bygga ett professionellt bolag? Vilka har varit utmaningarna? Hur lyckas man behålla en snabbrörlig organisation på en reglerad marknad och hur har BioArtics finansieringsmodell och partnerskap spelat in i bolagets framgång? 

Välkommen att lyssna in till ett spännande live-webinar med Malin Appelgren, director hos Paues Åberg Communications och Gunilla Osswald, VD BioArtic, om bolagets unika tillväxtresa.

Plats: Zoom
Datum: 28 september
Tid: 08.15 – 08.45

Håll dig uppdaterad!

Skriv upp dig för att få vårt nyhetsbrev. Då får du också vårt kalendarium Politiska Dagar, med de viktigaste omvärldshändelserna.

facebook-paues-aberg
linkedin-icon-paues-aberg