Frukostklubben 26 maj: Så blir life science-bolag ännu mer attraktiva för investerare

Det rådde högtryck för börsnoterade life science-bolag under 2020. Många bolag i sektorn gick till börsen och redan noterade bolag genomförde stora kapitalanskaffningar. Den ökade investeringsviljan i sektorn har ökat tillströmningen av fler investerare, vilket ställer nya krav på bolagens informationsgivning.

Life science-sektorn är unik och inte jämförbar med andra sektorer. Inte minst påverkas risknivån av osäkerheten kring bolagens kliniska utvecklingsprogram. För att underlätta investerarnas beslut och värderingen av bolagen har SwedenBIO tillsammans med marknadsplatserna Nasdaq och Spotlight nyligen arbetat fram en enhetlig standard för informationsgivning.

Kommer trenden med den ökade investeringsviljan i life science att stå sig? Kommer life science-bolagen att gå till börsen senare eller tidigare i framtiden? Hur kan man som life science-bolag genom förbättrad kommunikation och informationsgivning attrahera nya investerare och behålla befintliga? Om detta och mycket mer kommer vi att samtala med vår expertpanel bestående av en analytiker och tidigare fondförvaltare, en finansiell rådgivare, en Londonbaserad riskkapitalist och en bolagsrepresentant som varit med i framtagandet av den nya standarden.

Välkommen till Paues Åbergs digitala Frukostklubb som arrangeras tillsammans med SwedenBIO. Frukostklubben tar avstamp i den nya branschstandarden för life science-bolag i utvecklingsfas och deras informationsgivning vid kapitalanskaffningar.

Deltagare i panelen:

  • Mattias Häggblom, Sector Head Healthcare, Equity research, Handelsbanken Capital Markets
  • Benjamin Nordin, Partner and Sector Head Life Science, Corporate Finance, ABG Sundal Collier
  • Marek Poszepczynski, Investment Manager, SV Health Investors
  • Christina Herder, Ordförande SwedenBIOs arbetsgrupp för affärsutveckling och finansiering. Executive Vice President, Chief Operating Officer, Medivir.

Moderator:
Jonas Rodny, Director och ansvarig finansiell kommunikation, Paues Åberg Communications

Frukostklubben sänds som ett webbinarium via Zoom onsdagen den 26 maj kl. 8.30-9.30. Vid anmälan får du tillgång till deltagarlänken. Har du frågor gällande evenemanget, vänligen maila elin.larsson(at)pauesaberg.se.

Varmt välkommen!

Håll dig uppdaterad!

Skriv upp dig för att få vårt nyhetsbrev. Då får du också vårt kalendarium Politiska Dagar, med de viktigaste omvärldshändelserna.

facebook-paues-aberg
linkedin-icon-paues-aberg