Frukostklubben 5 februari: Forskningspropositionen 2020

Forskningspropositionen 2020 – Vilka ingångsvärden har regeringen?

Hösten 2020 presenterar regeringen Löfven sin andra forskningsproposition. Mycket har hänt sedan förra mandatperioden. Matilda Ernkrans har tillträtt som ny minister för högre utbildning och forskning och vi har ett nytt parlamentariskt läge som bygger på att januariavtalets parter, S, MP, C och L, måste komma överens för att regeringen ska kunna driva igenom sin politik i riksdagen. Därtill påverkar en rad omvärldshändelser, bland annat Brexit, Sveriges framtida utveckling som ledande forsknings- och innovationsnation. Vi ställer frågor som:

  • Sett till de samhällsutmaningar vi står inför, vilka ingångsvärden kommer regeringen ha i årets forsknings- och innovationsproposition?
  • Med ökad global konkurrens är förmågan att kommersialisera forskningen avgörande för Sveriges tillväxt. Här spelar forskningsinstituten en central roll för att omsätta forskning till nya produkter och tjänster. Hur står sig Sverige på området idag och var kan vi bli bättre?

Vi kommer även presentera hur den politiska processen kring forskningspropositionen ut och hur du som extern aktör kan bidra på bästa sätt fram till dess att propositionen presenteras.

Medverkande:

  • Malin Cederfeldt Östberg, statssekreterare hos Matilda Ernkrans, Minister för högre utbildning och forskning
  • Stina Billinger, statssekreterare hos Ibrahim Baylan, Näringsminister
  • Pia Sandvik, vd, RISE

Frukostklubben modereras av Fredrik Saweståhl, Manager på Paues Åberg Communications.

Frukostklubben äger rum hos oss på Karlavägen 58, 2 tr, onsdag den 5 februari kl. 8.30-9.30. Frukost serveras från kl. 8.00.

Varmt välkomna!

Håll dig uppdaterad!

Skriv upp dig för att få vårt nyhetsbrev. Då får du också vårt kalendarium Politiska Dagar, med de viktigaste omvärldshändelserna.

facebook-paues-aberg
linkedin-icon-paues-aberg