Se inspelningen från frukostklubben ”Kapital, kontakter och kommunikation: Så tar framgångsrika life-science bolag nästa steg i utvecklingsresan”

Hur kan life science-bolag attrahera finansiering på ett bättre sätt? När är det dags att vända sig till internationella investerare? Vad ska life science-bolag bli bättre på att kommunicera? Det var några av frågorna som diskuterades under frukostklubben som nyligen anordnades tillsammans med SwedenBio. 

Den 20 april höll Paues Åberg och SwedenBio ett gemensamt frukostseminarium med samtal kring life science bolagens största utmaningar just nu. Medverkade gjorde Erik Rosenberg Sjöström, Head of Origination, Vator Corporate Finance Alexandra Hoegberg, kommunikationschef, SwedenBio och Jonas Rodny, partner, Paues Åberg. 

Hela seminariet finns nu tillgängligt på Paues Åbergs YouTube-kanal, se frukostklubben här.

Ett tips från Erik Rosenberg var att inte vänta för länge med sin kapitalanskaffning i tron om att investeringsklimatet ska förbättras. I stället bör man som bolag utgå från nuläget och planera för att riskviljan kommer vara fortsatt låg de kommande månaderna eller året. 

Alexandra Hoegberg konstaterade att svenska life science-bolag kan vinna på att bli stöddigare och bättre på att kommunicera värdet av sina produkter. De kan även bli bättre på att utbilda sina privatinvesterare i att läkemedelsutveckling tar tid och vilka risker som finns, och därigenom förbättra förutsättningarna för framtida kapitalresningar.

Sammanfattningsvis kan de bolag som satsar långsiktigt på sin kommunikation och investerarrelationer skaffa sig ett starkare utgångsläge när ekonomin väl vänder. Det är vi på Paues Åberg övertygade om.

Paues Åberg kan hjälpa er att synliggöra värdet i ert bolag, och löpande stötta relationsbyggandet med aktieägare och investerare. Är du intresserad av att veta mer, kontakta gärna Jonas Rodny, partner och ansvarig för finansiell kommunikation på jonas.rodny@pauesaberg.se eller 076-190 90 51.


Håll dig uppdaterad!

Skriv upp dig för att få vårt nyhetsbrev. Då får du också vårt kalendarium Politiska Dagar, med de viktigaste omvärldshändelserna.

facebook-paues-aberg
linkedin-icon-paues-aberg