Kreativ kraft förstärker Paues Åberg

Peter Wennblad återvänder till Paues Åberg Communications efter drygt två år som account director på den Visbybaserade reklambyrån Hill.

Peter Wennblad blir Director på Paues Åberg. Han kommer att arbeta med uppdrag inom såväl Public Affairs som Corporate Communications.

– Vi har stark medvind just nu och växer med stora uppdrag hos både nya och befintliga kunder. I det läget känns det fantastiskt roligt att kunna välkomna Peter åter till byrån. Peter, som var med när vi grundade Paues Åberg, känner oss och vårt arbetssätt väl. Det var trist när Peter valde att gå till Hill, men desto roligare att han kommer tillbaka, säger Allan Åberg partner och medgrundare till Paues Åberg.

Peter Wennblad har, förutom många års arbete på kommunikations- och reklambyrå, en gedigen erfarenhet från media och opinionsjournalistik. Under flera år var Peter redaktör och även chefredaktör på först Moderna Tider och senare på Magasinet Neo. Han har också varit redaktionschef och ansvarig utgivare på Gotlands Allehanda. Utöver dessa professionella erfarenheter är Peter aktiv fritidspolitiker, bland annat som ledamot av Gotlands regionstyrelse.

– Jag gick vidare från Paues Åberg 2015 för att skaffa nya erfarenheter. De har jag fått, men också en insikt om att Paues Åberg verkligen står ut som byrå genom sin professionalitet, sin långsiktighet och sitt metodiska utvecklingsarbete för ett allt bredare och djupare erbjudande. Åren i reklambranschen har lärt mig mycket om kreativa processer som jag ser fram emot att addera till Paues Åbergs strukturkapital, kommenterar Peter Wennblad.

Paues Åberg har under det senaste året fortsatt växa inom Public Affairs och ännu starkare inom Corporate Communications. Arbetsmarknad, näringspolitik, bygg- och infrastruktur, transporter och life science är områden där Paues Åberg är starka.

– När Peter återvänder gör han det med intressanta kunskaper och insikter från reklambranschen. Vi har under en period sökt efter en senior kraft som kan utveckla vårt konceptuella och kreativa arbete. Peter har i detta avseende en ovanlig och högintressant kompetens som vi vet efterfrågas av våra kunder, konstaterar Allan Åberg.

Peter Wennblad börjar på Paues Åberg den 31 augusti.

För mer information kontakta
Allan Åberg: 0733-38 33 11
Peter Wennblad: 0736-25 25 40

Håll dig uppdaterad!

Skriv upp dig för att få vårt nyhetsbrev. Då får du också vårt kalendarium Politiska Dagar, med de viktigaste omvärldshändelserna.

facebook-paues-aberg
linkedin-icon-paues-aberg