”Kunskapsbanken på Paues Åberg är fantastisk”

Emma Israelsson, assistant consultant.


Hur hamnade du på Paues Åberg?
– Jag blev tipsad av en kompis om att Paues Åberg sökte en junior consultant. Då rollen matchade mina tidigare erfarenheter av att jobba med corporate communications på Husqvarna Group och som praktikant vid EU-parlamentet skickade jag in en ansökan. Samma dag fick jag veta att jag kommit in på ett masterprogram vid Försvarshögskolan, som jag valde att tacka ja till. Som tur var stängdes inte dörrarna till Paues Åberg för det, utan jag erbjöds i stället en roll som assistant consultant. Jag jobbar ungefär åtta timmar i veckan vid sidan av mina studier, och det är verkligen en perfekt kombination att få stå med ena foten kvar i arbetslivet och samtidigt utvecklas i mina studier.

Kan du berätta mer om vad din roll på Paues Åberg innebär?
– Som assistant consultant stöttar jag övriga konsulter med stort som smått i olika projekt. Jag jobbar mest inom corporate communications, men vill även utvecklas mer inom public affairs och får också möjlighet att göra det genom att bli involverad även i sådana projekt. Några konkreta exempel på arbetsuppgifter är att skriva artiklar, göra research och intervjuer.

Vad är det bästa med ditt jobb?
– Att jag får möjlighet att jobba med kommunikation och lära mig mer om politik, näringsliv och företagande. Som student och ännu relativt ny i rollen som kommunikatör är det dessutom väldigt kul att få jobba med och lära av så många extremt kunniga människor som har erfarenhet från en mängd olika branscher och områden. Kunskapsbanken som finns på Paues Åberg är fantastisk.

Kan du ge exempel på en typ av projekt du tycker är extra intressant att jobba med?
– Jag tycker det är intressant att utveckla företags internkommunikation. Det roliga med just internkommunikation är att det kan bidra till så mycket engagemang och ökat förtroende för ledningen och företagets varumärke i stort. Det är ett engagemang och ett förtroende som då också kommer leta sig ut till den externa bilden av företaget. Det är kul.

Hur tycker du att det är att jobba på Paues Åberg?
– Jag har varit inne på kunskapssidan och utvecklingsmöjligheterna på Paues Åberg, men det som gör det extra roligt att komma in på kontoret är just kollegorna och att byrån har en väldigt varm och välkomnande kultur. Det var lätt att vara ny på jobbet och det är roligt att vara på en arbetsplats där folk har respekt för varandra och har genuint kul ihop.


Håll dig uppdaterad!

Skriv upp dig för att få vårt nyhetsbrev. Då får du också vårt kalendarium Politiska Dagar, med de viktigaste omvärldshändelserna.

facebook-paues-aberg
linkedin-icon-paues-aberg