”Man ser snabbt effekten av sina insatser”

Rasmus Karlgren, consultant.

Hur hamnade du på Paues Åberg?
– Jag inledde min karriär på en PR-byrå med fokus på tillväxt- och innovationsbolag för cirka åtta år sedan och har sedan dess arbetat som kommunikationskonsult större delen av mitt arbetsliv på olika byråer, men även som anställd på bolagssidan. Genom åren har jag haft goda möjligheter att arbeta med bolag som är på eller på väg till börsen, vilket blivit en naturlig inriktning för mig som också grundar sig i personligt intresse. Det som lockade mig till Paues Åberg var byråns profil och höga kompetens, i kombination med tydliga tillväxtambitioner och goda utvecklingsmöjligheter för den ambitiöse.

Kan du berätta mer om vad din roll på Paues Åberg innebär?
– Som konsult inom investor relations och bolagskommunikation hamnar man ofta i väldigt spännande situationer och sammanhang, som många gånger är helt avgörande för bolags utveckling och framtid. Uppdragen spänner över en stor vidd och kan vara på både strategisk och operativ nivå. Det kan handla om allt ifrån att skapa förutsättningar att attrahera tillväxtkapital till att stötta i den direkta kommunikationen med aktieägare och säkerställa att ett bolag förstås och värderas utifrån korrekta parametrar.

Vad är det bästa med ditt jobb?
– Den relativa friheten över sin egen vardag och att man oftast ganska snabbt ser eller känner av effekten av ens insatser. En annan aspekt är det faktum att man i förlängningen många gånger bidrar till viktig utveckling i samhället genom att stötta exempelvis introduktionen av nya tekniska framsteg, innovation i en viss bransch, nya läkemedel eller forskning.

Kan du ge exempel på en typ av projekt du tycker är extra intressant att jobba med?
– Det ultimata uppdraget är när man jobbar tillsammans med en kund över tid och därmed får vara med och se bolaget utvecklas. Ofta förändras behoven och utmaningarna i takt med att bolaget och omvärlden förändras, och det i sig leder till att uppdraget blir dynamiskt och roligt. En börsnotering exempelvis är ju ofta ett startskott för vidare tillväxt, expansion eller förvärv.

Hur tycker du att det är att jobba på Paues Åberg?
– Det är en trevlig arbetsplats som värdesätter sina anställda. Byrån präglas av hög professionalitet och fokus på kvalitet samtidigt som det är högt i tak och mycket vänskaplig stämning på kontoret.


Håll dig uppdaterad!

Skriv upp dig för att få vårt nyhetsbrev. Då får du också vårt kalendarium Politiska Dagar, med de viktigaste omvärldshändelserna.

facebook-paues-aberg
linkedin-icon-paues-aberg