Oanade möjligheter att påverka EU 2019

Tisdagen 20 november anordnade Paues Åberg Communications ett välbesökt lunchseminarium med EU-tema. Frans Green, Managing Director på vår partnerbyrå Leidar i Bryssel, gästade oss och pratade om de stora EU-händelserna 2019. Här följer en sammanfattning av seminariet: 

”Bryssel är alltid intressant – men det kommer vara särskilt intressant nästa år”

Frans inledde med att berätta om de stora händelserna som gör EU särskilt intressant 2019. Europa står inför ett val till Europaparlamentet i en tid när värderingar står högt på agendan, val av ny kommission, ny president i Europeiska Rådet och dessutom Brexit.

Brexitparadoxen

”Storbritannien är kända för sin pragmatism. Ändå har britterna fattat det minst möjliga pragmatiska beslutet när de bestämt sig för att lämna unionen”, menade Frans. Brexit kan ta många oväntade vändningar. Bland möjliga scenarion finns en omförhandling av hela det avtal som EU:s medlemsländer och Storbritannien precis har kommit överens om.

Stora möjligheter att engagera sig i valrörelsen

Inför den svenska Europaparlamentsvalrörelsen kan näringslivet spela en stor roll. Enskilda företag har stora möjligheter att engagera sig i partiernas valmanifest, men också att ge sig in i själva valkampanjerna genom att driva prioriterade politiska frågor. ”Om ditt företags frågor är på agendan finns en solklar möjlighet, men även om de inte gör det kan du skapa öppningar”, menade Frans.

Bryssel – en arena för att nå ut

Genom Bryssel finns en möjlighet att bredda sin publik, peka på internationella exempel, och dessutom spela in politiska lösningar som borde ske på hemmaplan i Sverige. ”Många tenderar att förknippa Bryssel med lagstiftning och regleringar. Faktum är att Bryssel tvärtom ger en fantastisk möjlighet att kommunicera och marknadsföra sitt företag”, förklarade Frans.

Vi är mycket glada att Frans ville besöka oss denna kyliga novemberdag i Stockholm och guida oss genom EU-året 2019. Paues Åberg vill rikta ett varmt tack till Frans och alla som närvarade på lunchseminariet.

Håll dig uppdaterad!

Skriv upp dig för att få vårt nyhetsbrev. Då får du också vårt kalendarium Politiska Dagar, med de viktigaste omvärldshändelserna.

facebook-paues-aberg
linkedin-icon-paues-aberg