Oncopeptides vd i exklusiv intervju med Paues Åberg

Jakob Lindberg, vd för Oncopeptides, var första gäst i Paues Åbergs nya CEO sitdown-serie. I ett samtal med Carolin Wiken, partner på Paues Åberg, delade han med sig av de kommunikationsutmaningar som life science-bolag möter på börsen. 

I oktober 2021 valde Oncopeptides att efter diskussioner med amerikanska läkemedelsmyndigheten FDA dra tillbaka sitt läkemedel mot blodcancer, Pepaxto, från marknaden i USA. Oncopeptides kommersiella organisation lades ned och bolaget återgick till att bli ett Sverigebaserat forskningsbolag. Idag väntar Oncopeptides på ett villkorat marknadsgodkännande för Pepaxto från den europeiska läkemedelsmyndigheten EMA.

I ett samtal med Carolin Wiken, partner på Paues Åberg, berättar Jakob Linberg, vd för Oncopeptides, för första gången om utmaningarna och lärdomarna från Oncopeptides resa och tipsar kring hur ett litet, börsnoterat biotech-bolag bäst kommunicerar sina kliniska data, bygger upp en kommersiell organisation och finansierar sin verksamhet. 

Några av Jakob Lindbergs främsta råd var:

  • Våga ta er tid att analysera och tolka era kliniska resultat innan ni kommunicerar dem.
  • En organisation byggs upp kring bra människor. Gör ert bästa för att behålla dem.
  • Skaffa kapital till verksamheten när ni minst behöver det.

Se hela intervjun här:

Leder du ett börsnoterat bolag och vill ha hjälp att skapa en effektivare investerarkommunikation? Kontakta:
Carolin Wiken
Partner
carolin.wiken@pauesaberg.se
070-092 91 70 | 08-410 465 00 

För mer information och kommande evenemang om finansiell kommunikation prenumerera gärna på Paues Åbergs nyhetsbrev och följ oss på LinkedIn.

Håll dig uppdaterad!

Skriv upp dig för att få vårt nyhetsbrev. Då får du också vårt kalendarium Politiska Dagar, med de viktigaste omvärldshändelserna.

facebook-paues-aberg
linkedin-icon-paues-aberg