Paues Åberg expanderar inom corporate communication – anställer Carolin Wiken

Paues Åberg Communcations har anställt Carolin Wiken. Hon börjar som Director, med särskilt ansvar inom corporate communications. Carolin Wiken har lång bakgrund som både konsult och beställare. Närmast kommer hon från rollen som kommunikationschef på life science-bolaget Bayer.

– Våra uppdrag inom corporate communications har ökat stadigt det senaste året. Vi har letat efter en erfaren och erkänt duktig konsult som både kan utveckla vårt erbjudande och göra oss attraktiva för ännu fler kunder. Carolin utmärker sig genom att både ha en djup förståelse för affärsutmaningar och en gedigen erfarenhet som kommunikatör och konsult. Vi är mycket glada att hon börjar hos oss, säger Allan Åberg, partner.

Carolin Wiken har lång erfarenhet både som konsult och från kundsidan. Som konsult har hon bland annat varit seniorkonsult och ansvarig för hälsoerbjudandet på Diplomat Communications, samt drivit en egen konsultverksamhet. På kundsidan har hon haft rollen som pr- och kommunikationsansvarig, bland annat på Pfizer och Pharmacia och nu senast Bayer. Hennes karriärinriktning har varit inom  life science och konsumentvaror. 

– Jag gläds åt att börja på Paues Åberg, eftersom jag ser fram emot att arbeta med uppdrag som kombinerar de mest utmanande disciplinerna inom kommunikation, nämligen public affairs och corporate communications. Paues Åberg har ett mycket gott renommé som jag ser fram emot att bidra till, säger Carolin Wiken.

Paues Åbergs erbjudande inom corporate communications innefattar bland annat strategisk varumärkesrådgivning, reputation management, kriskommunikation, förändringskommunikation och medierelationer.

– Carolin och jag har arbetat tillsammans förr och jag vet vilken kapacitet hon har som rådgivare och har alltid imponerats av hennes driv. Tillsammans med Carolin ser vi stora möjligheter att utveckla vår affär inom corporate communications. Inte minst vad gäller uppdrag inom förändringskommunikation och krishantering, säger Allan Åberg, partner.

Med rekryteringen av Carolin Wiken blir Paues Åberg 20 medarbetare. Under 2015 uppnådde Paues Åberg en byråintäkt på 19,7 miljoner kronor, och en tillväxt på 53 procent jämfört med föregående år.

Carolin Wiken tillträder sin tjänst den 12 september.

Håll dig uppdaterad!

Skriv upp dig för att få vårt nyhetsbrev. Då får du också vårt kalendarium Politiska Dagar, med de viktigaste omvärldshändelserna.

facebook-paues-aberg
linkedin-icon-paues-aberg