Paues Åberg förstärker inom public affairs med Maria Prigorowsky och Emilie af Jochnick

Maria Prigorowsky har en stor erfarenhet av påverkansarbete inom hälso- och sjukvårdsfrågor, bland annat från Pharmacia, Cancerfonden och SKL. Emilie af Jochnick kommer senast från Wallenbergstiftelserna och har tidigare arbetat i regeringskansliet, bland annat som politisk sakkunnig på Utrikesdepartementet.

– Vårt erbjudande inom life science växer snabbt, och den djupa kompetens som Maria Prigorowsky har på området är mycket värdefull för våra kunder. Emilie af Jochnick har en gedigen politisk kompetens, och bidrar också med viktiga erfarenheter från påverkansarbete i stora bolag som verkar i en internationell miljö, säger Theodor Paues, partner på Paues Åberg.

Maria Prigorowsky blir Manager på Paues Åberg. Hon har bland annat bakgrund som opinionsansvarig på Cancerfonden där hon framgångsrikt verkade för att Sverige skulle få en nationell cancerstrategi. Hon har varit projektledare på SKL med uppdrag att öka deltagande i nationella screeningprogram och tidigare pr-ansvarig på läkemedelsbolaget Pharmacia. Hon kommer senast från en tjänst på WHO CC Kliniskt Centrum för Hälsofrämjande Vård.

– Jag ser verkligen fram emot att jobba tillsammans med det kompetenta teamet på Paues Åberg och att bidra med mina erfarenheter från hälso- och sjukvårdfrågor, cancerområdet och forskningsfrågor, det ska bli jätteroligt säger Maria Prigorowsky.

Emilie af Jochnick blir Consultant på Paues Åberg. Hon har tidigare arbetat i olika positioner i regeringskansliet, bland som politisk sakkunnig åt dåvarande utrikesminister Carl Bildt och politisk sakkunnig i statsrådsberedningen med ansvar för bistånd och handelsfrågor. Hon har tidigare arbetat i Europaparlamentet och på tankesmedjan Timbro. Senast kommer hon från Wallenbergstiftelserna, där hon arbetat som rådgivare inom kommunikation, omvärldsbevakning och politisk analys.

– Det som lockade med Paues Åberg var inte minst byråns fokus på kvalitet och långsiktighet. De har ett gott rykte i branschen och jag ser fram emot att bli del av detta framgångsrika team, säger Emilie af Jochnick.

Maria Prigorowsky och Emilie af Jochnick började på Paues Åberg i januari 2018.

Paues Åberg Communications har uppdrag inom Public Affairs och Corporate Communications. Med de nya rekryteringarna arbetar 23 konsulter på byrån.

För mer information, vänligen kontakta:
Theodor Paues, Partner.  070-955 03 13

Håll dig uppdaterad!

Skriv upp dig för att få vårt nyhetsbrev. Då får du också vårt kalendarium Politiska Dagar, med de viktigaste omvärldshändelserna.

facebook-paues-aberg
linkedin-icon-paues-aberg