Paues Åberg rekryterar stabschef från Arbetsmarknadsdepartementet

Paues Åberg har rekryterat Fredrik Östbom, som börjar som Manager den 1 oktober. Fram till valet 2014 var han chef för arbetsmarknadsminister Elisabeth Svantessons stab. Han har tidigare haft flera andra seniora politiska tjänster för Moderaterna, i regeringskansliet samt i Stockholms läns landsting. Han har också arbetat i finansmarknaden.

– Fredrik förstärker vårt redan i dag starka erbjudande inom arbetsmarknadsfrågor. Han har framgångsrikt projektlett flera av de mest komplicerade frågorna inom arbetsmarknadspolitiken, och hanterat både kriser och praktiska problem. Vid sidan av denna expertis har han bred erfarenhet av politik från bland annat ekonomi, sjukvård och trafik, vilket gör honom mycket attraktiv för våra kunder, säger Theodor Paues, partner på Paues Åberg.

Fredrik Östbom har omfattande erfarenhet av ekonomisk analys, prognosarbete och utredningar. Han är ekonom till utbildningen och började sin karriär på Sveriges riksbank och därefter Nordea Markets. Därefter var han landstingsrådssekreterare för Moderaterna i Stockholms läns landsting, där han ansvarade för budget- och finansfrågor samt arbetade med landstingets ägarstyrning och investeringar.

– Fredrik är en tungviktare, samtidigt som han har ett lättsamt och förtroendeingivande sätt. Han kombinerar djup kunskap i sakfrågor med bred förståelse för hur dessa kan kommuniceras. Det är egenskaper vi värdesätter högt och som tillför mycket värde för våra kunder, säger Theodor Paues.

– Det ska bli mycket roligt att börja på Paues Åberg. Det är en byrå som präglas av hög kvalitet och långsiktiga relationer till sina kunder, och det var naturligt för mig att höra av mig till dem. Jag ser fram emot att bidra med mina erfarenheter från regeringskansli, landsting och finansmarknad i byråns fortsatta utveckling och tillväxt, säger Fredrik Östbom.

Med Fredrik Östbom får Paues Åberg en personalstyrka på 17 medarbetare.

Håll dig uppdaterad!

Skriv upp dig för att få vårt nyhetsbrev. Då får du också vårt kalendarium Politiska Dagar, med de viktigaste omvärldshändelserna.

facebook-paues-aberg
linkedin-icon-paues-aberg