Paues Åberg rekryterar tidigare statssekreteraren Oskar Magnusson

Paues Åberg har rekryterat Oskar Magnusson som senior konsult och director. Oskar har många års erfarenhet av att arbeta nära flera socialdemokratiska statsråd och kommer senast från en tjänst som statssekreterare till landsbygdsminister Anna-Caren Sätherberg. Dessförinnan var han statssekreterare hos inrikesminister Mikael Damberg på justitiedepartementet med ansvar för inre säkerhet, organiserad brottslighet och terrorism.

Oskar Magnusson har arbetat som rådgivare åt flera socialdemokratiska ministrar och europaparlamentariker. Han har även public affairs-erfarenhet från London och Bryssel och har drygt tio års erfarenhet av svensk och europeisk närings- och säkerhetspolitik. Som 33-åring blev Oskar en av de yngsta personer att ha utnämnts till statssekreterare i Sverige. 

—Public affairs är vårt största affärsområde och vi har en konstant efterfrågan på rådgivning inom området. Därför är vi mycket glada att välkomna Oskar Magnusson till oss. Oskar har gjort en exceptionellt snabb karriär vilket vittnar om kunskaper och driv utöver det vanliga. Hans kvalifikationer, djupa förståelse för politiska processer och hans erfarenhet av regeringsarbete kommer vara till stor nytta för våra uppdragsgivare och för byrån, säger Allan Åberg, partner på Paues Åberg.

Oskar Magnusson får titeln Director och kommer i den rollen att arbeta framför allt som kundansvarig och senior rådgivare. Oskar har en masterexamen i internationella konfliktstudier från King’s College London och en kandidatexamen i modern historia och politik från Royal Holloway, University of London. 

— Jag har haft förmånen att uppleva otroligt mycket inom svensk och europeisk politik de senaste tio åren, från flyktingkrisen 2015 och Löfvenregeringens arbete för den gröna industriella revolution som nu sveper fram över Sverige, till tiden som statssekreterare med pandemi, ökande gängvåld och Rysslands invasion av Ukraina. Framtiden kommer inte bli mindre komplex och jag ser fram emot att använda mina erfarenheter för att stötta Paues Åbergs kunder att bidra till samhällsutvecklingen, säger Oskar Magnusson.

Oskar Magnusson börjar på Paues Åberg den 31 augusti.

För mer information, kontakta:

Allan Åberg, Partner, 0733-38 33 11

Håll dig uppdaterad!

Skriv upp dig för att få vårt nyhetsbrev. Då får du också vårt kalendarium Politiska Dagar, med de viktigaste omvärldshändelserna.

facebook-paues-aberg
linkedin-icon-paues-aberg