Frukostklubben 8 september: EU:s klimatpolitiska agenda – 5 saker att ha koll på

Klimatfrågorna tar allt mer plats på den politiska agendan i Bryssel i en samlad ansträngning att nå målet om ett klimatneutralt EU senast 2050.

I april 2021 nådde rådet och parlamentet en preliminär överenskommelse om den europeiska klimatlagen som syftar till att i lag fastställa utsläppsminskningsmålet för 2030. I sommar väntas EU-kommissionen presentera ett nytt stort klimatpaket.

Det är många begrepp och stora planer i luften. Vi har den europeiska gröna given som är en färdplan enligt vilken EU ska göra verklighet av sina ambitioner. Vi väntar också på förändringar i EU:s system för utsläppshandel. Och inom de närmaste åren ska den s k taxonomin träda i kraft. Den syftar till att styra om investeringar mot mer hållbar verksamhet och hållbara företag.

Vi hjälper dig att få grepp om vad alla dessa politiska initiativ betyder praktiskt för företagen i Sverige. Vilka konkreta förändringar ska vi redan nu tänka in – och hur ska man förbereda sig för dem? Vilka initiativ är ännu påverkbara? Och vilka kanske aldrig blir verklighet? Det är några frågor i fokus för detta frukostsamtal med Kajsa Stenström som sedan 2006 driver Stenström Consulting i Bryssel, en konsultverksamhet specialiserad på rådgivning och lobbying i EU-systemet. Stenström Consulting är också Paues Åbergs partnerbyrå på plats.

Medverkande:

  • Kajsa Stenström, som är svenska, har levt och arbetat i Bryssel i mer än 20 år, och tidigare i andra länder i Europa. Hon har tidigare bland annat ansvarat för att upprätta och sedan leda ett EU-lobbyingteam hos den internationella advokatfirman DLA Piper och därtill varit senior rådgivare i flera kommunikationsbyråer.

Frukostklubben modereras av Allan Åberg, partner på Paues Åberg Communications

Frukostklubben äger rum hos oss på Karlavägen 58, 2 tr, onsdag den 8 september kl 8.30-9.30.

Diskussionen kommer också att sändas live på Zoom. Frukost serveras från kl. 8.00. Enligt gällande restriktioner är antalet besökare på plats begränsat. Först till kvarn gäller!

Anmäl dig via mail till info(at)pauesaberg.se om du vill delta fysiskt och via länken nedan om du vill delta digitalt. Din plats intygas via ett bekräftelsemejl. Vid anmälan till den digitala sändningen får du tillgång till deltagarlänken.

Har du frågor gällande evenemanget, vänligen maila info(at)pauesaberg.se.

Håll dig uppdaterad!

Skriv upp dig för att få vårt nyhetsbrev. Då får du också vårt kalendarium Politiska Dagar, med de viktigaste omvärldshändelserna.

facebook-paues-aberg
linkedin-icon-paues-aberg